E-vitamint szervezet a májban, a zsírszövetekben, a szívben, az izomzatban, a herékben, a méhben, a vérben, a mellékvesében és az agyalapi mirigyben raktározza. Mérésére és összehasonlítására alkalmas mértékegység a nemzetközi egység (NE=IU International Unit). Egy gélkapszulában 268mg TE D-alfa-tokoferol tartalmaz. Ez a Vitaking E-vitamin 400NE E-vitamint tartalmaz.
Ezért fontos a rendszeres E-vitamin fogyasztása:
- Hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.
Nevét a tokoferol, a görög tokosz és pherein szavakból származik, melyeknek jelentése „gyermekszületést segítő”. Az E-vitamin megnevezés valójában egy vegyületcsoportot foglal magába, azaz tokoferolok csoportjának általános elnevezése. A tokoferolnak négy előfordulási formája van: alfa-, béta-, gamma-, és delta-tokoferol. Ezek közül a leghasznosabb formája az alfa-tokoferol. Ez a vitamin zsírban oldódik, ezért a szervezet viszonylag hosszabb ideig képes elraktározni a zsírszövetekben és a májban. Csak kevés élelmiszerben található meg, ezek a magas zsírtartalmú zsírok, olajok, vagy a növényi olajok: napraforgó- tökmag-, olíva-, kukoricaolaj, mandula, mogyoró, diófélék és a napraforgómag.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.