Szőlőmag – a szőlő legértékesebb része
A szőlő egyik legfinomabb gyümölcsünk és az egyik legősibb kultúrnövényünk. A szőlő gazdag C-, B6-vitamin és folsav forrás. Ásványi anyagok közül számottevő mennyiségben található benne kalcium és vas. A szőlőben található például cellulóz és pektin élelmi rostok, melyek hasznosak a bélrendszer egészségéhez. Tehát azt tudjuk, hogy a szőlő egészséges. De azt tudta, hogy a szőlőmag és a héj a legértékesebb része?
Az utóbbi időben egyre több kutatás koncentrál a szőlőmagban és héjban található növényi vegyületek hatásaira. Nem véletlen, hogy napjainkban az egyik legnépszerűbb étrend-kiegészítők a szőlőmag tartalmú készítmények. A magból nyerik a szőlőmagolajat, melyet érdemes a mindennapi étkezés részévé tenni. De magában a magokban is rengeteg értékes növényi vegyület található.
A szőlőmag kivonat antioxidáns hatású anyagai (polifenolok, rezveratrol) hozzájárulnak a szervezetben végbemenő káros oxidatív folyamatok gátlásához.
A káros környezeti hatások, anyagok (pl. pollen, levegő- és vízszennyezés, tartósítószerek, stressz) a szervezetben szabadgyököket szabadítanak fel, melyek megtámadják és elpusztítják az egészséges sejteket.
A szőlőmagkivonata a rezveratrol 15-25-ször erősebb az E-vitaminnál, a vas és az oxidatív szennyezések semlegesítésében.
A szőlőmagban található polifenolos komponensek elősegíthetik a sejtek védelmét a szabad gyökök okozta károsító hatásokkal szemben.
A szőlőmag:
- Támogathatja a vénás keringést.
- Segíthet fenntartani az egészséges ereket.
- Jól ismert antioxidáns forrás.
- Természetes védelmet nyújthat a szabad gyökök ellen.
- Segíthet megtartani a sejtek normál egészségét és működését.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.