A-VITAMIN 10000NE 250db vitaking

4 663 Ft Bruttó ár

Az A-vitamin alapvető tápanyag, amelyet vagy az állati eredetű ételekkel veszünk magunkhoz, vagy a növényekben található karotinokból, melyeket képes a szervezetünk A-vitaminná alakítani. Ez az A-vitamin csukamáj olajjal készült. A-vitamin hozzájárul  a bőr normál állapotának fenntartásához, a normál látás fenntartásához, és az immunrendszer normál működéséhez.

Kategória:

Látás, bőr, immunrendszer…

Az A-vitamint más néven retinolként is emlegetik. Ez a termék 10000NE A-vitamint tartalmaz. Gyakran halljuk hámvédő vitaminként is. Előanyagaiból – az úgynevezett provitaminokból – a szervezetben is képződhet. A leginkább elterjedt előanyagok a különböző karotinoid vegyületek, melyek közül is a legaktívabb a ß-karotin, amely sárgarépában, sárgabarackban található. Ezek a vegyületek a bélrendszerben szükség esetén, változó hatásfokkal ugyan, de képesek A-vitaminná alakulni.

Az A-vitamin (retinol formában) a sajtokban, a vajban húsokban, halakban található meg kisebb menyiségben. Nagyobb mennyiségben a tojásban körülbelül 350-600 μg A-vitamin van (100g-ban), a májak, májkészítmények (100g-onként) nagyjából 1500-1600 µg A-vitamint tartalmaznak.

Tehát ez a vitamin egy alapvető tápanyag, amit az állati eredetű ételekkel veszünk magunkhoz, a karotinoidok pedig a gyümölcsökben és zöldségekben találhatók meg. A karotinoidok közül sok közeli rokonságban van az A vitaminnal.

Az A-vitamin:

  • Részt vesz a megfelelő vas-anyagcserében.
  • Hozzájárul a nyálkahártyák normál állapotának fenntartásához.
  • Hozzájárul a bőr normál állapotának fenntartásához
  • Hozzájárul a normál látás fenntartásához.
  • Hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.
  • Szerepet játszik a sejtek differenciáló­dásában (elkülönülésében).

Szükségletét mikrogrammban (µg) mérik. Más jelölést is szoktak alkalmazni, ez a NE (Nemzetközi Egység), vagy angolul IU (International Unit). 1 NE A-vitamin egyenlő 1 µg retinollal, 6 µg ß-karotinnal, vagy 12 µg egyéb karotinnal.
A táplálékkal bevitt A-vitamin 70-90%-a, a karotinok 20-50%-a hasznosul. Az egészséges felszívódáshoz természetesen szükséges zsiradék jelenléte, és kutatások szerint az E-vitamin is kedvezően befolyásolja a táplálékkal felvett A-vitamin hasznosulását.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„A-VITAMIN 10000NE 250db vitaking” értékelése elsőként