Segítség a normál vércukorszint fenntartásához
A jóízű, finom illatú fahéj kéreg Kínából és Ceylonból származik, ahol egy vadontermő trópusi fa héja adja magát a fűszert. A fahéjfa (Cinnamomum verum), népies nevén ceyloni fahéj vagy cinnamomi a babérfélék családjába tartozik. A 10–15 méter magasra növő fa fiatal ágainak kérgéből lehántással, majd őrléssel készítik a fahéj néven ismert fűszert. Jellemzően fűszeres illatú, édeskés, csípős ízű.
A fahéjat évezredek óta ismerjük. Az ókori görögök és Róma egyik kedvenc gyógyszere volt, mivel ismerték az emésztésre gyakorolt áldásos hatását. Bár a mai napig nem tudják a kutatók, hogy miért működik, de valószínűleg köze van ahhoz, hogy megemeli a gyomor hőmérsékletét. Bármi is az ok, a fahéj számos kellemetlenséget enyhít, ami az emésztési zavarok témakörébe tartozik.
Kétféle fahéj létezik. Az egyik a jóízű, finom illatú, Ceylonból származó, ami a sütemények és a capuccino kitűnő kiegészítője. Élettani hatása nem jelentős. Ezzel szemben a másik típusa a kínai, cassia fahéj, melynek számos jótékony hatását igazolták. A cassia a hagyományos kínai gyógyászat 50 alapvető gyógynövényének egyike. A Vitaking kapszula az utóbbi, cassia növényt tartalmazza.
A fahéj kéreg:
-
- Az egészséges életmód részeként hozzájárulhat a szervezet szénhidrát/cukor egyensúlyának fenntartásához.
- Segítheti az emésztést
- Hozzájárulhat a normál mentális és fizikai erőnléthez
- Segít az egészséges életmód részeként a normál vércukorszint fenntartásában
- Hozzájárul a normál glükózszinthez
Régóta ismert, és finom ízének köszönhetően nagyon gyakran használt fűszernövény. Amellett, hogy ételeinket kiválóan ízesíthetjük vele, az egészségre is jó hatással van.
Ezek alapján elmondható, hogy elsősorban cukorbetegeknek ajánlott rendszeresen fogyasztani. Segítheti szabályozni a vércukor-szintet. Szakértők javaslata alapján legalább napi 1 grammot célszerű fogyasztani belőle.
Kapszulánként 375 mg hatóanyagot tartalmaz.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.